ΙΑΠΩΝΙΑ-THE AFTERMATH

Έχοντας ολοκληρωθεί ο 16ος αγώνας της formula 1 με την νίκη του Lewis Hamilton και την εγκατάλειψη του Sebastian Vettel μπορούμε πλέον να πούμε πως το πρωτάθλημα έχει γείρει έντονα προς τη μεριά του Βρετανού πιλότου της Mercedes. Οι 59 βαθμοί που χωρίζουν τους 2 τους φαίνονται υπέρ-αρκετοί για να χαρίσουν στον Hamilton το 4ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Aς τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά!

H καταστροφή για τον Vettel ξεκίνησε από τον 1ο μόλις γύρο. Ο κινητήρας του Γερμανού έχασε την ισχύ του με αποτέλεσμα να πέσει στην 6η θέση και ύστερα από έναν ακόμα γύρο να εγκαταλείψει, αφήνοντας όλο το πεδίο στον Hamilton να πάρει μια ακόμη νίκη. Ο Βρετανός δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο, και παρά την πίεση του Verstappen στο τέλος, βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Και κάπως έτσι με 4 αγώνες να απομένουν, ο Hamilton βρίσκεται 59 βαθμούς μπροστά. Χρειάζεται δηλαδή 41 βαθμούς(στην ισοβάθμια υπερτερεί του Vettel) για να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό μεταφράζεται σε τρεις 5ες θέσεις και μια 4η. Ακόμα και να εγκαταλείψει σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες, θα του αρκούν  δυο 3ες θέσεις και μια 4η. Με λίγα λόγια μόνο με θαύμα χάνει τον τίτλο. Επίσης τα αποτελέσματα που ανέφερα προϋποθέτουν ότι ο Vettel θα νικήσει ΚΑΙ 4 επόμενους αγώνες. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν το παίρνει με τίποτα.

Οι 2 επόμενοι αγώνες είναι στο Austin και στο Μεξικό. Δυο πίστες που ταιριάζουν γάντι στις Mercedes, ειδικά ο δεύτερος. Σε υψόμετρο 2285 μέτρων η πίστα αυτή είναι η υπέρτατη δοκιμασία για τους κινητήρες. Επιπλέον, περιέχεται σε αυτήν η 2η  μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος (1,2 χιλιόμετρα). Οι 2 αυτοί λόγοι αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι τα γερμανικά μονοθέσια θα έχουν σαφέστατο πλεονέκτημα.

Γίνεται σαφές λοιπόν πως ο Lewis Hamilton είναι αγκαλιά με το 4ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Πιο εύκολα από ότι θα υπολόγιζε μετά την καλοκαιρινή διακοπή στην οποία ο Sebastian Vettel ήταν 1ος στην βαθμολογία. Η Ferrari έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης πάντως καθώς σε Μαλαισία και Ιαπωνία προβλήματα αξιοπιστίας εμπόδισαν στον Vettel να κερδίσει(και στην Μαλαισία θα ήταν το πιο πιθανό σενάριο αν δεν εκκινούσε τελευταίος). Έτσι είναι η F1 όμως και για αυτό την αγαπάμε. Απλά θα ήταν καλύτερα να μην χώριζαν τους 2 πιλότους 59 βαθμοί γιατί έτσι στερούμαστε μια εντυπωσιακή μάχη μεταξύ των δυο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: motorauthority.com

Other Articles

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Leave a Reply