ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΡΙΤΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ένα καλό μάθημα χαρακτήρισε για την ομάδα του την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας τονίζοντας πως η Χίμκι δεν είναι ακόμη έτοιμη να λογίζεται ως ομάδα Final Four.

 

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ο Μπαρτζώκας τόνισε αρχικά:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, το περιμέναμε. Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες για το παιχνίδι που παίζει ο Ολυμπιακός στην έδρα του. Αλλά, προφανώς, η προσέγγισή μας ήταν εντελώς λάθος. Σκεφτόμασταν πώς θα μπούμε στην επίθεση μέσω της επίθεσής μας και όχι με την άμυνά μας. Δεν σταματήσαμε τον Ολυμπιακό. Δεχθήκαμε 32 πόντους στο ημίχρονο από το λόου ποστ και μετά τα λάθη μας. Έπρεπε να έχουμε παίξει πολύ καλύτερα αν θέλαμε να έχουμε τύχη σε αυτό το ματς. Όμως, είμαστε μια νέα ομάδα. Πολλοί παίκτες μας είναι ρούκι στην Ευρώπη, δεν ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν καλή ευκαιρία για εκείνους να πάρουν ένα καλό μάθημα. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό».

 

Επιπλέον, είπε:

 

Για το αν το 50% του παιχνιδιού της Χίμκι βασίζεται στον Σβεντ: «Όταν παίζει ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό είναι το 70% του Ολυμπιακού. Είναι μοιραίο ένας παίκτης όπως ο Σβεντ να είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας μας. Προσπαθούμε να παίξουμε ομαδικά».

 

Για το γεγονός ότι οι παίκτες της Χίμκι δεν είναι συνηθισμένοι στις διπλές αγωνιστικές: «Συμφωνώ, 100%. Είναι σημαντικό πρόβλημα. Παίξαμε πριν από δύο μέρες. Μέσα σε δύο μέρες έπρεπε να προετοιστούμε και ταξιδέψουμε. Έτσι βλέπουμε την κατάσταση. Δεν θέλω να τα βλέπω όλα αρνητικά. Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Δεν μου αρέσει που λένε πως η Χίμκι είναι φαβορί για το Final Four. Αυτά είναι ανοησίες, για ηλίθιους. Υπάρχουν 10-12 ομάδες με περισσότερη εμπειρία στην Euroleague από την Χίμκι. Εμπειρία σε όλους τους τομείς. Όπως είπα, ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το ματς σαν ένα καλό μάθημα».

 

Πηγή: Sportdog

Other Articles

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
EUROLEAGUEΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Leave a Reply