ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ VS ΛΕΜΟΝΗΣ

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο κ. Λεμονής δήλωσε:

Δόθηκε μία εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός σαν να ξύπνησε λίγο αργά. Συμφωνείτε;

Βάσει των φάσεων συμφωνώ απόλυτα, αλλά γενικά αν δούμε την εικόνα του παιχνιδιού καταφέραμε να αντιδράσουμε πολύ καλά σε ένα κομμάτι που ήθελε να πιέσει ο Παναθηναϊκός στην άμυνά μας. Βγάζαμε με ηρεμία την μπάλα από τους στόπερ, αλλά μας έλειψε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι σε τρεις – τέσσερις περιπτώσεις μία καλή πάσα.

Αν δούμε τη μία πάσα στον Εμενίκε στο πρώτο τέταρτο που ψάχναμε να βρούμε τέτοιου είδους παιχνίδι, ίσως να είχαμε φτιάξει κάποιες προϋποθέσεις. Είναι γεγονός όμως ότι δεχτήκαμε ένα πολύ εύκολο γκολ, αλλά είχαμε τρεις καθοριστικές φάσεις που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Για τον Σισέ επειδή είναι δεύτερο σερί ντέρμπι, συμφωνείτε ότι παίζει πολύ πιο ώριμα σε σχέση με την ηλικία του;

Είναι ένα νέο παιδί, η ομάδα περιμένει πάρα πολλά από αυτόν. Είναι πολύ καλός για την ηλικία του σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Χρειάζεται λίγη εμπειρία ακόμη, αλλά νομίζω ότι είναι ένας από τους παίκτες που θα απασχολήσει στο μέλλον πολύ κόσμο.

Πέρα από τις τρεις καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού τι άλλο χρειαζόταν για να φύγετε με θετικό αποτέλεσμα από την Λεωφόρο;

Δεν έχω δει πολύ καλά το γκολ, αλλά νομίζω είχαμε κακή αντίδραση σε επίθεση του Παναθηναϊκού. Δεν είχαμε καλά κλεισίματα από την δεξιά πλευρά. Ήταν μία τοποθέτηση που δεν είχαμε σωστά. Είχαμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που μπορούμε να τα ακολουθήσουμε.

Θέλουμε δουλίτσα. Ποτέ δεν είπα ότι φτάσαμε σε κάποιο επίπεδο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι στην ομάδα ότι εμείς είμαστε πολύ αποφασισμένοι, έχοντας αυτό το πρόγραμμα έως τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Θεωρείτε ότι υπήρχε πέναλτι στη φάση του Καρσελά;

Έτσι όπως το είδα ζωντανά και επειδή κάθομαι στον πάγκο του Ολυμπιακού, νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση πέναλτι, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε για τη διαιτησία. Προτιμάμε να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Μπορεί να είναι μία κακή απόφαση, αλλά καταλαβαίνετε ότι το είδα σε live ροή.

Νομίζω ότι κάτι υπάρχει. Επειδή ο Καρσελά είναι ένας παίκτης που έχει καλή ικανότητα σε τέτοιες φάσεις, πρόλαβε και έκοψε την μπάλα προς τα μέσα και νομίζω ότι σπρώχνεται. Δεν θέλω να μιλήσω όμως για τη διαιτησία. Ας συζητήσουμε για το ντέρμπι.

Πρακτικά τι δυσκόλεψε την ανάπτυξη του Ολυμπιακού;

Νομίζω στο πρώτο κομμάτι σε αυτό αναφέρθηκα. Ήμασταν προετοιμασμένοι ότι ο Παναθηναϊκός θα πίεζε ψηλά, αλλά δεν νομίζω ότι δημιουργήθηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον Παναθηναϊκό. Βάλαμε τον Ρομαό μπροστά από τα δύο νεαρά στόπερ που είχαν ψυχραιμία και την έβγαζαν την μπάλα.

Είχαμε τις προϋποθέσεις να βγάλουμε μία καλή σέντρα, αλλά δεν το κάναμε. Δεν δημιουργήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη από την άμυνα. Και ο Προτό, και οι δύο στόπερ, και ο Ρομαό αντέδρασαν όπως έπρεπε.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την πλευρά του είπε τα εξής:

«Ήταν μια δίκαιη νίκη που μπορούσε να έρθει πολύ πιο εύκολα αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να μας τιμωρήσει η μπάλα αλλά σταθήκαμε τυχεροί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε τη διάθεση να δημιουργήσουμε και αν ήμασταν πιο αποφασιστικοί θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλο γκολ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε έχοντας κόσμια συμπεριφορά. Βλέπετε ότι δεν χρειάζονται και βεγγαλικά για να δημιουργηθεί καλή ατμόσφαιρα και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που είναι κοντά μας. Αυτό μας δίνει βέβαια μεγαλύτερη ευθύνη καθώς πρέπει να παίζουμε ακόμα καλύτερα για αυτούς. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και κοιτάμε τη συνέχεια».

«Ο Παναθηναϊκός θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είπαμε και μετά το παιχνίδι ότι οι 15 βαθμοί είναι λίγοι και σε αυτό έχω και εγώ την ευθύνη γιατί έκανα κάποιες αλλαγές και το πληρώσαμε σε κάποια ματς. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη ποιότητα των παικτών αλλά πρέπει να αναλογιστούν και αυτοί γιατί έχουν τόσο διαφορετική εικόνα. Τα οικονομικά δεν ξέρω πως θα πάνε αλλά όπως είπα και στους παίκτες όταν φορούν τη φανέλα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, να παίζουν με μαχητικό πνεύμα ώστε να κερδίσουμε στο τέλος.

Με τη Λαμία στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ άσχημη εικόνα, δεν ήταν το πρόβλημα ότι μπορεί να χάναμε. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε πρόσωπο, παίξαμε καλύτερα. Θα πρέπει να μην αλλάζουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Να προσπαθούμε περισσότερο για να έρθουν και τα τρίποντα εκτός έδρας».

 

Φωτογραφία: newsbeast.gr

Other Articles

NBAΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Leave a Reply