ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το 2016 σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έγινε φτωχότερος, μιας και έχασε μια σπουδαία προσωπικότητα από μέσα του, τον τεράστιο Γιόχαν Κρόιφ.

Ωστόσο, η φιλοσοφία του έμελλε να μείνει αθάνατη.

“Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με επιθετικό και ελκυστικό τρόπο. Είναι ένα θέαμα.”

Ο Ολλανδός επινόησε το “ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο” υιοθετώντας έναν άκρως επιθετικό τρόπο παιχνιδιού.

Οι περισσότεροι προπονητές ζητούν από τους παίκτες τους συνεχή κίνηση και ατελείωτο τρέξιμο. Εγώ πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο προκειμένου να κυριαρχήσεις έναντι του αντιπάλου σου. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το μυαλό. Πρέπει να βρίσκεσαι στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά”

Αποτέλεσμα εικόνας για johan cruyff

Αυτή του η νοοτροπία, έχοντας γερές βάσεις στις πάσες και την συγχρονισμένη κίνηση είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ποδοσφαιρικές τακτικές και ήταν εκείνη που έδωσε το 1992 στην Μπαρτσελόνα το Uefa Champions League.

Ήταν ο άνθρωπος – έμπνευση για τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο “ιπτάμενος Ολλανδός” έφερε την επανάσταση στο ποδόσφαιρο τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Ήταν ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει 3 χρυσές μπάλες χάρη στο ταλέντο και το φυσικό του χάρισμα, τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στον Άγιαξ..

Other Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
SUPERLEAGUEΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΓΟΛΟΣΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
REFUSE TO LOSE

Leave a Reply