ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ …ΔΑΣΟΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ!


Αδιαμφισβήτητα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (7/5/2018) δρομολογήθηκαν σημαντικές εξελίξεις για τον Παναθηναϊκό. Οι εξελίξεις αυτές, θα μείνουν χαραγμένες, και όχι απλά γραμμένες, με τρόπο ανεξίτηλο στην ιστορία της ομάδας των Πρασίνων. Η ιδιαιτερότητα, όμως, αυτής της σελίδας του «Παναθηναϊκού» ημερολογίου, έγγυται στο περιεχόμενό της, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο θετικές όσο και αρνητικές αναφορές. Και ως είθισται, θα ξεκινήσουμε με τα αρνητικά…

  • ΟΙ …ΜΕΛΑΝΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, τελείωσε τις υποχρεώσεις του για την εφετινή σεζόν με μια –ακόμα- ήττα στη Λεωφόρο, αυτή την φορά από την ομάδα της Ξάνθης. Η άλλοτε κραταιά έδρα των Πρασίνων, που υπό άλλες συνθήκες αποτελεί παραδοσιακά ένα απόρθητο οχυρό, φέτος, παρόλο που προσέφερε αρκετούς βαθμούς, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στον Παναθηναϊκό την 5η θέση και τη δυνατότητα απόσβεσης ήδη από φέτος της ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που του επιβλήθηκε εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας της ομάδας…

Η 11η θέση στην οποία τερμάτισε φέτος η ιστορική ομάδα, αποτελεί μια ρεαλιστική, κατά τη γνώμη μου, αποτύπωση των τεκταινόμενων εντός του αγωνιστικού τμήματος κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν. Προφανώς και η αποκλειστική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη δεν πρέπει να επιρρίπτεται στους παίκτες, οι οποίοι, όντας απλήρωτοι και πνευματικά εξαντλημένοι από τις φρούδες υποσχέσεις της διοίκησης, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμφανίζουν μια αξιοπρεπή εικόνα εντός του αγωνιστικού χώρου. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω στο θέμα αυτό, καθώς θα ακολουθήσει άλλο άρθρο επισκόπησης της χρονιάς του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

  • ΤΑ …ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Παρά ταύτα, η 7η Μάϊου του 2018 δεν είναι μια μέρα, η οποία, στο μέλλον, θα γεμίζει τους Παναθηναϊκούς αποκλειστικά με δυσάρεστες αναμνήσεις. Χθες, διαδραματίστηκε και ένα γεγονός, το οποίο ενδέχεται να απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος του σωματείου από την οικονομική καθίζηση που βιώνει τα τελευταία χρόνια. Και αυτό δεν είναι άλλο από την πιθανή ανάληψη της ηγεσίας του Ερασιτέχνη (δηλαδή όλων των τμημάτων της ομάδας πλην του ποδοσφαιρικού και του μπάσκετ των ανδρών) από την οικογένεια Γιαννακόπουλου!

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, με την διαφαινόμενη ανάληψη του τιμονιού της ΠΑΕ από τον Ταϊλανδό κ. Πιεμπονγκσάντ, το πλάνο του ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, περί ενώσεως όλων των τμημάτων του συλλόγου σε μια κοινή στέγη φαινόταν να οδηγείται στα βράχια. Παρόλα αυτά, ο ηγέτης της ΒΙΑΝΕΞ δεν το βάζει κάτω και, σε συνεργασία με το fund που τον υποστηρίζει, αποφάσισε να προχωρήσει το αρχικό του σχέδιο, χωρίς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η πρόθεσή του να δημιουργήσει μια «Παναθηναϊκή Πολιτεία», ακόμα και χωρίς την ΠΑΕ, φανερώνει δύο πράγματα. Αφενός τη σοβαρότητα του όλου εγχειρήματος, αφού κανένα εμπόδιο, πλην όσων προβάλλει η Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να σταθεί ικανό να ανακόψει την πορεία προς την περάτωση της όλης προσπάθειας, και αφετέρου την πίστη του πως ο πιο ορθολογικός τρόπος εξυγίανσης ολόκληρου του συλλόγου δεν είναι άλλος από την κοινή στέγασή όσων περισσότερων τμημάτων καθίσταται δυνατό.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι αναλαμβάνει άμεσα και την διοίκηση της «Μάνας του Λόχου», του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δηλαδή, δίνοντας έμφαση εξ αρχής σε ένα από τα πλέον πετυχημένα τμήματά του, το βόλεϊ των ανδρών.

«Εγώ αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι άκρως ανταγωνιστικός στο βόλεϊ την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δεν θέλω να βάλω τον πήχη ψηλά, αλλά ξεκινώντας από το βόλεϊ ανδρών θα πρέπει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι η καρδιά όλου του συλλόγου, να μπορέσει σιγά σιγά να ορθοποδήσει». Δεν σας κρύβω ότι παραλίγο να προκαλέσω σοβαρό μποτιλιάρισμα στη Συγγρού όταν άκουσα live αυτά τα λόγια στο ραδιόφωνο…

Βέβαια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν άφησε ποτέ αβοήθητο το συγκεκριμένο τμήμα. Φέτος, η ομάδα βόλεϊ ανδρών του συλλόγου, τερμάτισε στην 10η θέση, κερδίζοντας την παραμονή της στα play-out, με μια εκπληκτική πορεία στον δεύτερο γύρο, ύστερα από τις μεταγραφές ορισμένων ξένων, οι οποίοι την ανέβασαν επίπεδο (Johnson, Batagim, Cardoso). Εγγυητής και εργοδότης των συγκεκριμένων πετοσφαιριστών δεν ήταν άλλος από τον κ. Γιαννακόπουλο, που, για ακόμα μία φορά, συνέβαλε στη σωτηρία της ομάδας και στην παραμονή της στην Α1.

Παρόλα αυτά, ως και φέτος, η εμπλοκή του ιδιοκτήτη της ΒΙΑΝΕΞ στα τεκταινόμενα του τμήματος βόλεϊ της ομάδας ήταν περιστασιακή και πάντα ο μεγαλομέτοχος της Πράσινης ΚΑΕ λειτουργούσε ως «από μηχανής θεός», και με στόχο τη διατήρηση της ομάδας στην κατηγορία.

Πλέον όμως, αν το ΤΑΠ βρεθεί εξ αρχής υπό την ηγεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι στόχοι θα είναι διαφορετικοί. Η φράση: «Εγώ αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι άκρως ανταγωνιστικός στο βόλεϊ την επόμενη χρονιά», λέει πολλά. Οι φίλαθλοι της ομάδος μπορούν να θέσουν υψηλούς στόχους όσον αφορά την πορεία της ομάδας βόλεϊ ανδρών της επόμενης σεζόν, και σιγά σιγά να ορέγονται παίκτες τύπου Αγκάμεζ, Ζαγκούμνι και Σαμικά αν ακολουθήσουν σημαντικές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια, αν όλα πάνε καλά. Γιατί, όπως έχει δείξει και η ιστορία, το όνομα Γιαννακόπουλος αποτελεί σημαντική εγγύηση για ολόκληρη την Παναθηναϊκή οικογένεια.

 

 

Υ.Γ 1: Η διάσωση-εξυγίανση του Ερασιτέχνη εν συνόλω, είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, το οποίο θα απαιτήσει χρόνο και χρήματα από τη διοίκηση αφενός και αφετέρου υπομονή και στήριξη από τον κόσμο. Αν δηλαδή, την επόμενη χρονιά ο κ. Γιαννακόπουλος αναλάβει τον Ερασιτέχνη, θα είναι κρίμα να μην αγοραστούν τουλάχιστον τα τριπλάσια διαρκείας από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

Υ.Γ 2: Προς το παρόν, το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ του Ταϊλανδού και του fund  που βρίσκεται πίσω από τον κ. Γιαννακόπουλο δεν έχει αποκλειστεί. Επομένως, μην το διαγράφουμε σαν ενδεχόμενο…

Υ.Γ 3: Με έναν υγιή και δυνατό Παναθηναϊκό, είναι εφικτό να σπάσει ύστερα από χρόνια το δίπολο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, το οποίο ηγεμονεύει τα τελευταία χρόνια στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ. Και ακόμα και αν δεν καταφέρει εξαρχής να κυριαρχήσει φτάνοντας στους τελικούς του πρωταθλήματος, η έξοδος στην Ευρώπη δεν πρέπει να λογίζεται για τον Παναθηναϊκό ως ένα όνειρο θερινής νυκτός, αλλά περισσότερο ως ένας ΑΠΟΛΥΤΩΣ εφικτός στόχος…

Υ.Γ 4: Προφανώς και δεν αποσκοπώ στην εξύμνηση του κ. Γιαννακόπουλου και των επιτευγμάτων του με το παρόν κείμενο. Προφανώς και έχει κάνει και αυτός μεγάλα λάθη, όπως και όλοι μας άλλωστε. Όμως, είναι ο μοναδικός από όλους τους λεγόμενους «Παναθηναϊκάρες» (πλούσιους οπαδούς-φιλάθλους της ομάδας) που καταβάλλει προσπάθεια να αναλάβει τα ηνία τμημάτων του συλλόγου, κάτι που, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι ένα γεγονός αξιέπαινο και χρήζει ιδιαίτερης μνείας και αναφοράς!

 

Πηγές: sport24.gr, to10.gr, volleyverse.com, panathinaikos24.gr, athensmagazine.gr

Other Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΣΑΒΒΗΣ ΑΚΑΣΟΓΛΟΥ
SUPERLEAGUEΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΓΟΛΟΣΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Leave a Reply