Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ!

Μιλάμε ίσως για τον πιο αμφιλεγόμενο ποδοσφαιράνθρωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τον Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς ποτέ δεν υπήρξε ούτε ισχυρός παράγοντας, ούτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, ούτε κινούσε ποτέ τα νήματα του ποδοσφαίρου εκ των έσω! Παρόλα αυτά οι αντίπαλοι της ομάδας του λιμανιού λατρεύουν να τον μισούν, έχοντας (μάλλον) συνδυάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού μαζί του.

Για τους εκατομμύρια, όμως, φίλους των ερυθρολεύκων έχει κατακτήσει επάξια μία θέση στο πάνθεον των προσωπικοτήτων του μεγαλύτερου συλλόγου στη χώρα.

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς την ποδοσφαιρική του καριέρα, μάλλον θα παραξενευτεί με την αγάπη που τρέφουν όλοι οι Ολυμπιακοί στο όνομά του. Κι’ αυτό γιατί ο κυρ-Σάββας διετέλεσε μεν τερματοφύλακας της ομάδας για 9 χρόνια (1953-1962) μόλις όμως για 57 φορές και όχι πάντα ως βασικός. Φυσικά το ταλέντο του ήταν ανδιαμφισβήτητο αλλά τα χρόνια που οι επιθετικοί κυριαρχούσαν στο ποδόσφαιρο, η δική του συνεισφορά έμοιαζε πολύ μικρότερη σε σχέση με παίχτες όπως ο Πολυχρονίου, ο Μπέμπης και ο Υφαντής.

Αυτό που τον κάνει όμως ξεχωριστό στην καρδιά των φιλάθλων του Θρύλου είναι η διάρκειά του στον σύλλογο και όχι τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα. Από το 1953 μέχρι σήμερα είναι “πιστός στρατιώτης της ομάδος”, έχοντας διατελέσει σε πολλά πόστα με μεγάλη επιτυχία, σαν αυτή των 7 συνεχόμενων πρωταθλημάτων της προεδρίας Μαρινάκη, οπότε και εκτελούσε χρέη γενικού αρχηγού. Αναλάμβανε το δύσκολο έργο της “μύησης” των νέων παιχτών στην ομάδα, τους εμψύχωνε πριν τα παιχνίδια αλλά και κατά τη διάρκεια αυτών, όρθιος δίπλα από τον πάγκο, παρότι έχει περάσει τα 80 χρόνια ζωής, ήταν δίπλα σε όποιον χρειαζόταν υποστήριξη από παίχτες μέχρι και φυσιοθεραπευτές, ενώ ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του Ολυμπιακού από ό,τι και αν αυτός απειλούταν, καταθέτοντας και την ψυχή του για να μην βάλλεται από κανέναν!

Ότι και να λένε οι οπαδοί των άλλων ομάδων, όλοι οι Ολυμπιακοί ξέρουμε ποιος είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης!

  • Είναι αυτός που, στις 26 Νοέμβρη του 2017 στο ματς στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα (σ.σ 1-3), ήταν όρθιος για 90΄ λεπτά αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ λίγες βδομάδες αργότερα γινόταν γνωστό πως πάσχει από καρκίνο.
  • Είναι αυτός που στα τέλη Μαϊου βρέθηκε δίπλα στην εφηβική ομάδα στο Αγρίνιο, ώστε να πανηγυρίσει έναν ακόμα τίτλο, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν ήδη ξεκινήσει τις διακοπές τους!

Οι δηλώσεις του, πως δεν έχει πάρει ούτε μία δραχμή από τον Ολυμπιακό αλλά τον υπηρετεί γιατί είναι η ζωή του και πως όταν ακολουθεί την ομάδα δεν πόναει (σ.σ μιλούσε για την αρρώστεια του), δεν καταλαβαίνει τίποτα, τα ξεχνάει όλα και έχει σκοπό να ζήσει πολλά ακόμα χρόνια για να δει κι’ άλλους τίτλους, είναι το καλύτερο προοίμιο για αυτή τη φράση που ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα  ΤΟ ΦΩΣ : “Αν ποτέ φύγω από τη ζωή θέλω να με σκεπάσουν με τη σημαία του Ολυμπιακού”!

Ο Σάββας Θεοδωρίδης είναι από τους λίγους που μας υπενθυμίζουν πόσο ρομαντικό μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο και για όλους εμάς τους Ολυμπιακούς, είναι ένας από τους κύριους συντελεστές της μεγαλύτερης δυναστείας που υπάρχει στον ελληνικό αθλητισμό: αυτή του Ολυμπιακού Πειραιώς!

Πηγή φωτογραφίας: www.inewsgr.com

 

Other Articles

PREMIER LEAGUEΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΙΟΥ
A1EUROLEAGUEΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Leave a Reply