ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Στο Λονδίνο έγινε σήμερα ένα εξαιρετικό ματς ανάμεσα σε Chelsea και Manchester United και το τελικό σκορ ήταν 2-2. Η United για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο όμως αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετό. Η Chelsea δεν είναι Newcastle και έτσι στο τέλος οι μπλε σκόραραν και απέφυγαν την ήττα.

Και στους δύο αγώνες η United ήταν εντελώς διαφορετική στο δεύτερο μέρος. Εκεί που στο πρώτο υπήρχε πλήρης σύγχυση, δισταγμός και έλλειψη θάρρους στο δεύτερο όλοι πήραν μπρος. Χρειάστηκε βέβαια και λίγη τύχη μιας και η μπάλα βρήκε πρώτα σε δύο παίκτες για να καταλήξει τελικά στον Μαρσιάλ και αυτός να κάνει το 1-1. Γενικότερα όμως υπήρχε όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό ξεσήκωσε τους οπαδούς.

Η ομάδα μπορεί να παίζει πιο συχνά έτσι αλλά προφανώς έχει οδηγίες να μην το πράττει. Ο Μουρίνιο οφείλει επιτέλους να προσαρμοστεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και να δείξει ότι δεν είναι στάσιμος. Δε γίνεται να ξεκινάει κάθε ματς για να παίξει άμυνα(όπως έκανε και σήμερα για 45 λεπτά). Από τη στιγμή μάλιστα που η άμυνα είναι τραγική, η επίθεση είναι η μόνη λύση. Στο κόρνερ που οδήγησε στο 1-0 ο Pogba έχασε τον Ρούντιγκερ και μετά έβαλε τις φωνές στον Λίντελοβ. Όποιος βέβαια είδε τη φάση γνωρίζει πολύ καλά πως ο Γάλλος ήταν ο υπεύθυνος. Η ζώνη άμυνας ήταν απαράδεκτη. Ο Ρούντιγκερ απέφυγε με χαρακτηριστική άνεση τον Pogba και έκανε εύκολα το 1-0. Ο Γάλλος ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τη διαφορά. Τρεξίματα, πάσες και μερικές προσποιήσεις έδειξαν την όρεξή του. Γενικά όταν ανεβαίνει η απόδοσή του μέσα στο γήπεδο, ανεβαίνει αυτόματα και ολόκληρης της ομάδας.

Το συμπέρασμα είναι ότι η United πρέπει να παίζει από το πρώτο κιόλας λεπτό επιθετικό ποδόσφαιρο και να μην περιμένει το ημίχρονο. Οι οδηγίες του Μουρίνιο είναι εμφανές ότι έχουν αποτέλεσμα καθώς η αλλαγή εικόνας είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Σίγουρα το σημερινό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Μπορεί η United να μην κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη εξαιτίας ενός γκολ που μπήκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όμως ο Πορτογάλος κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, έδωσε την ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί και πιθανότατα εξασφάλισε μια πίστωση χρόνου. Η σημερινή εικόνα δημιούργησε προσδοκίες για τον επερχόμενο αγώνα κόντρα στη  Juventus όμως οι Ιταλοί δε θα επιτρέψουν λάθη και το έργο του Μουρίνιο θα είναι δύσκολο.

Πηγή εικόνας:https://www.thesportsman.com

Other Articles

EUROLEAGUEΝΙΚΟΣ ΚΥΡΛΙΓΚΙΤΣΗΣΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
HOMECOMING

Leave a Reply