ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δημιουργίας, οτιδήποτε νέο δημιουργείται και εξελίσσεται χρειάζεται χρόνο και στήριξη ώστε να επιτύχει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Κάτι τέτοιο λοιπόν είναι λογικό να ισχύει και στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού (όχι ότι στον μπασκετικό δεν έχουμε μία παρόμοια κατάασταση, απλώς εκεί παραμένουν αναλλοίωτα κάποια δεδομένα). Η ομάδα του Πειραιά κάνοντας το χειρότερο παιχνίδι της φετινής χρονιάς μέχρι τώρα έχασε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη του τίτλου, αφού ηττήθηκε με 1-0 στην Κρήτη από τον τοπικό Όφη. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν στο γκολ του Βουό από το πρώτο ημίχρονο, δεν σκόραραν απέναντι στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και της έδωσαν έτσι το πρώτο της τρίποντο στη χρονιά. Ο Θρύλος πλέον βρίσκεται στην 4η θέση της Superleague, ισόβαθμος με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ (και οι 2 όμως είχαν αφαίρεση βαθμών) και στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των γεγονότων στάθηκαν η αφορμή να ξεσπάσει μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού κατά της διοίκησης, του προπονητή, των παιχτών και πολύ περισσότερο κατά των υποστηριχτών αυτής της νέας προσπάθειας που ξεκίνησε φέτος για τους οποίους (τους υποστηριχτές) μάλλον ισχύει πως είναι λιγότερο Ολυμπιακοί και δε θέλουν το καλό του Θρύλου σε σχέση με αυτούς που μονίμως δημιουργούν γκρίνιες και ίσως διχόνοια. Είναι αλήθεια λοιπόν πως ο Ολυμπιακός χθες ήταν κάκιστος και πως για 4ο συνεχόμενο ματς δεν πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Είναι επίσης νομίζω φανερό πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ κατώτερος σε σχέση με την ομάδα που υπήρχε πριν 3-4 χρόνια και μπορούσε να περάσει άνετα από τέτοιες έδρες. Είναι όμως ταυτόχρονα και η ίδια ομάδα, που αν και αλλαγμένη εξ’ ολοκλήρου, κατάφερε να περάσει στους ομίλους του Europa League και να αποδώσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα σε σχέση με ότι περίμεναμε από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί από την περυσινή χρονιά.

Αυτό λοιπόν είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Η απόδοσή της ήταν πολύ καλύτερη του αναμενομένου, ο κόσμος δέθηκε με τους παίχτες πολύ γρήγορα, οι προσδοκίες αυξήθηκαν και τώρα οι περισσότεροι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία και την ενδεχόμενη “κοιλιά” που δημιουργείται, η οποία μπορεί να προκαλέσει από πολύ νωρίς την απώλεια του τίτλου, όσο ο ΠΑΟΚ δε χάνει. Ίσως και η διοίκηση να ευθύνεται στο ότι δε βγήκε από την αρχή να πει πως ο φετινός στόχος δεν είναι το πρωτάθλημα ούτε η πορεία στην Ευρώπη αλλά πολύ περισσότερο να φτιαχτεί μία ομάδα με αρχή και τέλος που θα έχει μπροστά της όλο το μέλλον. Πώς όμως μπορεί να λεχθεί αυτό σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί; Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, όμως κατά τη γνώμη μου αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση ώστε να μην υπάρχουν οι τωρινές γκρίνιες.

Αυτό λοιπόν πρέπει να αντιληφθούν όλοι όσοι σχετίζονται και αγαπάνε τον Ολυμπιακό. Η ομάδα φέτος είναι πολύ πιθανό να μην κατακτήσει κάτι και να μην αποδώσει όλα όσα περιμέναμε μετά τα πρώτα εξαιρετικά ματς. Αν αναλογιστούμε την περυσινή χρονιά και τα κακώς κείμενα αυτό που επιζητείται είναι το κάτι καινούριο, το πιο θελκτικό και κυρίως να αξιοποιηθούν τα νέα παιδιά της ομάδας. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσει ο κόσμος την γκρίνια, το γνωστό μότο “να φύγουν όλοι” και να στηρίξει την ομάδα γιατί πραγματικά η φετινή προσπάθεια είναι πολύ σημαντική, πολύ όμορφη αλλά ταυτοχρόνως και πολύ δύσκολη, ώστε όλοι μας να δούμε αυτό που περιμένουμε χρόνια από τον Ολυμπιακό την διάρκεια, την ομορφιά στο παιχνίδι του και τις μεγάλες πορείες στην Ευρώπη!

Πηγή φωτογραφίας: Sport24.gr

Other Articles

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΠΑΟΚ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Leave a Reply