ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

Καλησπέρα σε όλο το κοινό του ανανεωμένου Ball.in που τείνει να γίνει θρησκεία στα ιντερνετικά λημέρια και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό! Ήρθε η στιγμή να επιστρέψω και γω λοιπόν σ’ αυτό το ωραίο παρεάκι, μετά το τέλος της εξεταστικής, μία μέρα που πολλοί σύγγραυροι βέβαια (όπως και γω) θα ήθελαν να ξεχάσουν! Ας βάλουμε όμως μία τάξη στα πράγματα…

Καταρχάς ό,τι και να πούμε για μπάλα και τακτικές, ο ΠΑΟΚ το ήθελε πιο πολύ, όχι μόνο τον αγώνα, αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, για αυτό τα πήρε και τα δύο, μιας και πιστεύω πως από σήμερα είναι ουσιαστικά πρωταθλητές. Και αφού γίνεται και πολύς λόγος για το αν το αξίζει, κατά την άποψη μου, θα το πάρει 100% δίκαια.

Και αυτό όχι επειδή παίζει καλύτερη μπάλα από τον Ολυμπιακό, ούτε επειδή έχει την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του που ισχυρίζονται πολλοί (κατ΄ εμέ η περυσινή δεν πιανόταν), αλλά λόγω του ότι έχει αυτό που είχε και η ΑΕΚ πέρυσι, σταθερότητα! Διαθέτει καλούς παίχτες σε κάθε θέση αλλά και πολύ καλούς αναπληρωματικούς και έτσι έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και σταθερό σύνολο ικανό να πάρει το πρωτάθλημα!

Όσον αφορά τώρα την ομάδα μου, αυτή ήταν σε άλλο γήπεδο τι μπορούμε ν’ αναλύσουμε; Ο Μαρτίνς το πήγε όλο λάθος από την αρχή, νομίζοντας ότι παίζει με καμία μικρομεσαία ομάδα, ανεβαίνοντας να πιέσει από το πρώτο λεπτό ενώ για κάποιον ακατανόητο λόγο είχε εκθέσει ήδη την μεσοαμυντική του γραμμή προτιμώντας τον αργό Νάτχο αντί του ιδανικού γι’ αυτά τα ματς Καμαρά. Έτσι αντί να κάνει το λογικό, δηλαδή να παίξει αμυντικά ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο σε μία απαιτητική έδρα, προτίμησε να “χτυπήσει” στα ίσια το ματς από την αρχή και το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι…

Από την άλλη ακόμα και παίχτες που έχουν τραβήξει όλη τη χρονιά ήταν πολύ κακοί! Όλη η αμυντική τετράδα μηδενός εξαιρουμένου εκτέθηκε, το κέντρο με Νάτχο “αιμορραγούσε” και μπροστά η ομάδα δεν ήταν στη μέρα της αφού φάνηκε να πέφτει και η ψυχολογία μετά τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκαν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από διαδικαστικό καθώς, παρότι κάπως σουλουπώθηκε ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Καμαρά, ο ΠΑΟΚ έκλεισε εξαιρετικά την περιοχή του και περίμενε τους “Ερυθρόλευκους” που αδυνατούσαν να βρουν λύση. Και αφού όλα είχαν τελειώσει ήρθε και το τρίτο γκολ να κάνει χειρότερη την βραδυά…

Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός χάνει πολλά απ’ αυτή την ήττα! Το πρωτάθλημα είναι το λιγότερο αυτή τη στιγμή.. Η Ευρώπη “καίει” την ομάδα φέτος οπότε το ματς με τον ΠΑΟΚ πρέπει να τελειώσει εδώ! Αν το μυαλό μείνει στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να χαθεί όλη η χρονιά με μία ενδεχόμενη αποτυχία στα ματς με την Ντιναμό Κιέβου, κάτι που αν μη τι άλλο θα κοστίσει πάρα πολύ στον κόσμο αλλά και σε όλο το σωματείο!

Δυστυχώς οι παίχτες δεν έδωσαν αυτό που περίμεναν οι φιλάθλοι και που τους ζήτησαν να κάνουν για τα 21 εκείνα παιδιά που χάθηκαν για την ιδέα του Ολυμπιακού το 1981… Αυτό πονάει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο.

Όμως αν αφήσουμε το σημερινό ματς να μας καταβάλλει και δε στηρίξουμε την Πέμπτη σ’ αυτό το δύσκολο χρονικό σημείο την ομάδα μας θα έχουμε και εμείς ευθύνη σαν κόσμος του Ολυμπιακού σε ενδεχόμενη ευρωπαϊκή αποτυχία! Δε γίνεται τόσο καιρό να εκθειάζουμε παίχτες και προπονητή, να είμαστε δίπλα τους και στην πρώτη στραβή να αρχίσουν οι γκρίνιες. Χρέος μας είναι να δώσουμε άπαντες ό,τι μπορούμε από την κερκίδα στο δρόμο για την καταξίωση στην Ευρώπη!

Έχουμε πει πολλές φορές σ’ αυτή τη σελίδα πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι κάτι το διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι πολύ καλό χτίζεται στο λιμάνι και γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή σε κάτι τέτοιες μέρες και όχι αναθέματα! Εάν η ομάδα τα επόμενα 2 χρόνια, δεν αλλάξει σωρεία παιχτών, το πλάνο με νέους εξελίξιμους παίχτες γίνει θέσφατο και η βάση που έχει ήδη χτιστεί παραμείνει αναλλοίωτη, θα δούμε σπουδαία πράγματα που μέρες σαν τη σημερινή δεν τις περιμένει ούτε ο πιο αισιόδοξος!

Ένα πρωτάθλημα είναι πολύ λίγο μπροστά σε 44 αλλά και στην ευρωπαϊκή καταξίωση!

Γι’ αυτό πίστη στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος και τα καλύτερα έρχονται!

Photo credits: Sport24.gr

Other Articles

EUROLEAGUEΜΠΑΣΚΕΤΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΠΑΟΚ

Leave a Reply