MICHAEL JORDAN: ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ;

Πόσες φορές άραγε έχουμε βρεθεί να συζητάμε με τα φιλαράκια μας το φλέγον θέμα.. Jordan, Kobe ή LeBron; Είναι πραγματικά αμέτρητες οι στιγμές που έχω πιάσει τον ίδιο μου τον εαυτό να μην μπορεί να αποφασίσει με απόλυτη ακρίβεια στο συγκεκριμένο ζήτημα. Προσωπική μου άποψη, κυρίως όταν είμαι πολύ διχασμένος περί του θέματος, είναι πως δεν μπορώ να τους συγκρίνω. Κάτι το οποίο μπορώ να συνεχίζω να το ισχυρίζομαι για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτα απ’ όλα, ο G.O.A.T. για πολλούς Michael Jordan, είναι ο άνθρωπος που με την αναφορά και μόνο του ονόματος του σκέφτεσαι αμέσως το άθλημα με την πορτοκαλί θεά, το αγαπημένο μας μπάσκετ. Είναι για πολλούς λοιπόν, ο άνθρωπος που μας έδωσε να καταλάβουμε ότι η καλαθοσφαίριση είναι ένα «έργο τέχνης» στο οποίο εκείνος είναι ο καλύτερος αρτίστας. Βλέποντας τις φάσεις του παρελθόντος καταλαβαίνει κανείς πως ο συγκεκριμένος αθλητής μπορούσε να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούσε. Αυτό άλλωστε ήταν και το καθηλωτικό στοιχείο του «Air», που έφερνε τον κόσμο στα γήπεδα και τους απορροφούσε μπροστά σε μια τηλεόραση, για να τον δουν να αγωνίζεται.

Σχετική εικόνα

Ο επόμενος μεγάλος υπεραθλητής κατά την γνώμη μου στο χώρο του μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, είναι ο Lebron James. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν αθλητή ο οποίος κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που έχει περάσει ποτέ από το άθλημα. Δεν θα κρύψω πως είναι ο αγαπημένος μου μπασκετμπολίστας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον κατατάσσω πάνω από τον Jordan και τον Kobe. Η επιλογή μου είναι καθαρά βάση των προτιμήσεων μου, στο στυλ και στην νοοτροπία παιχνιδιού. Με εξιτάρει τόσο πολύ το γεγονός πως έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ έναν μπασκετμπολίστα ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο με μεγάλη επιτυχία και με κυριαρχικό ρόλο. Επίσης μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του, ο οποίος είναι ηγετικός. Ο Lebron είναι γεννημένος Leader και αυτό το δείχνει και στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.

Σχετική εικόνα

Τέλος, έχουμε τον υπεράνθρωπο Kobe Bryant. Έναν από τους πιο clutch παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα παρκέ, με έφεση να σκοράρει τρομερά αλλά και δύσκολα καλάθια, ειδικά σε πολύ κρίσιμες στιγμές. Ο Kobe είναι και αυτός γεννημένος αρχηγός. Από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως εγωιστής στον τρόπο που αγωνιζόταν, αλλά θεωρώ πως με την πάροδο του χρόνου έκλεισε πολλά στόματα. Είναι σίγουρα ένας μπασκετμπολίστας ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στο παγκόσμιο μπάσκετ και άλλαξε πολλά πράγματα σε αυτό.

Αποτέλεσμα εικόνας για kobe bryant

Δεν θα ήθελα με τίποτα να μπω στο τρυπάκι να συγκρίνω τίτλους, βραβεία και ατομικές διακρίσεις, όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος. Αρχικά αν ξεκινήσω κάτι τέτοιο θα το αναλύουμε με τις ώρες και επίσης δεν θεωρώ πως οι τίτλοι είναι που κάνουν έναν παίκτη καλύτερο από έναν άλλον. Σίγουρα είναι το ζητούμενο αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε τυχεροί που ζούμε την εποχή αυτών των αθλητών, γιατί οι τρεις τους είναι και θα είναι οι πιο ιστορικοί μπασκετμπολίστες στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είπα να το θίξω για ακόμα μια φορά, λόγω της ψηφοφορίας που έγινε ανάμεσα στους ενεργούς παίκτες του ΝΒΑ πριν μερικές ημέρες. Το ερώτημα ήταν ποιος πιστεύουν ότι είναι ο G.O.A.T. (Greatest Of All Time) του ΝΒΑ και γενικότερα της καλαθοσφαίρισης. Το ποσοστό συντριπτικά υπέρ του Air Jordan.

Πιστεύω πως ποτέ δεν θα βρεθώ σε μια παρέα η οποία θα υποστηρίζει κατά πλειοψηφία τον έναν από τους τρεις μεγάλους αυτούς καλοθοσφαιριστές και ίσως εκεί να είναι το ενδιαφέρον αυτού του πολυσυζητημένου θέματος.

Πηγές φωτογραφιών:

  • www.eurohoops.net

Other Articles

Χωρίς κατηγορία
SUPERLEAGUEΑΕΚΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΜΑΣΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΧωρίς κατηγορία

Leave a Reply