ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Κι ενώ η ζωή στην ευρωλίγκα συνεχίζεται και ”μετράμε μέρες” πλέον για την έναρξη των playoffs, ο Ολυμπιακός απουσιάζει από μια θέση, που σε άλλες εποχές θα μπορούσε να θεωρηθεί και δεδομένη, (κάποια από τις πρώτες 8 της τελικής κατάταξης) και ζει στον δικό του κόσμο ”παράνοιας” που περιστοιχίζεται από πολλά και διαφορετικά προβλήματα και μέτωπα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά:

Πριν ξεκινήσω να αναλύω την οπτική μου πάνω σε αυτό το πολύπλευρο ζήτημα, θα ήθελα να εκφράσω δύο πολύ βασικές παραδοχές, με τις οποίες αν δεν συμφωνείς καλό είναι να μην συνεχίσεις να διαβάζεις το άρθρο. Πρώτον: Ο Ολυμπιακός ανήκει στους ιδιοκτήτες του κι εκείνοι θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για το τι μέλει γενέσθαι στον σύλλογο. Δηλαδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους να πάρουν την ομάδα και να φύγουν εφόσον θεωρούν ότι στην Ελλάδα αδικούνται. Φυσικά και ο κόσμος δικαιούται να ξέρει και να κρίνει, όμως οι Πρόεδροι έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Δεύτερον: Ο Ολυμπιακός είναι ελληνικός σύλλογος κι ως εκ τούτου καλό θα ήταν να αγωνίζεται στην Ελλάδα, ΕΦΟΣΟΝ όμως δεν πλήττονται τα συμφέροντα και η υπόληψη του. Πάμε τώρα παρακάτω.

Σίγουρα το να φτάσει ο Ολυμπιακός το θέμα στα άκρα, τόσο απότομα, άφησε ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στην άλλη πλευρά, καθώς το ενδεχόμενο των ξένων διαιτητών δεν προβλέπεται από πουθενά νομικά και τόσο σημαντικές αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν στην μέση της σεζόν. Ουσιαστικά δεν αφήνει στην ΚΕΔ κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης. Το θέμα όμως δεν είναι το αν θα αποχωρήσει φέτος ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα ή του χρόνου, αλλά το ότι ή θα επέλθουν ριζικές αλλαγές στο άθλημα ή από του χρόνου οι Πειραιώτες δεν θα βρίσκονται εκεί. Αυτό μέχρι στιγμής διαφαίνεται από την ομάδα, κι αυτό είναι και το σωστό κατ’ εμέ, οποιαδήποτε πάσης φύσεως αλλαγή πλεύσης, θα συνιστά τεραστίων διαστάσεων κωλοτούμπα, που θα καταστήσει, μια για πάντα, τον Ολυμπιακό δέσμιο μιας κατάστασης, όπου σίγουρα δεν θα έχει αυτός το πάνω χέρι.

Είναι δεδομένο ότι πολλές φορές ο Ολυμπιακός έχει γίνει εμμονικός σε θέματα διαιτησίας, έχοντας την τάση, λανθασμένα κατ’ εμέ, να τα φορτώνει όλα εκεί σε περίπτωση αποτυχίας, γι’ αυτό και πολλές φορές που είναι καλύτερος από τον αιώνιο αντίπαλο του, ”καταφέρνει να χάσει” εξαιτίας ενός είδους ”αυτοεκπληρούμενης” προφητείας, που λέει ότι ”γιατί να προσπαθήσουμε, αφού έτσι κι αλλιώς κάτι θα κάνουν οι διαιτητές και θα χάσουμε”. Βέβαια υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις όπου τα παράπονα των ερυθρόλευκων είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Ποιός μπορεί να ξεχάσει άραγε το περίφημο non-call του Πηλοϊδη (ναι αυτή την φάση που μέχρι κι ο ίδιος ο Διαμαντίδης φάνηκε να παραδέχεται το λάθος του) ή το φιάσκο των τελικών του 2010 ή το τον τελικό κυπέλλου το 2013 ή τον δεύτερο τελικό στο Ο.Α.Κ.Α. την ίδια χρονιά, όπου έπρεπε ντε και καλά να μην χάσει ο Παναθηναϊκός μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. από τον αιώνιο αντίπαλο του, για να καταφέρει τελικά να κατακτήσει το τρόπαιο, με σκούπα.

Όλα αυτά λοιπόν, και πολλά άλλα έκαναν τους Αγγελόπουλους να έχουν μια γενική αίσθηση αδικίας κι όχι αδίκως. Επομένως, όταν οι ίδιοι οι φορείς, οι οποίοι είναι οι κύριοι αρμόδιοι για το προϊόν τον…. έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια, βρείτε μου εσείς έναν λόγο για τον οποίο πρέπει ο Ολυμπιακός να σεβαστεί το ίδιο το προϊόν, από το οποίο κιόλας έχει ελάχιστα έσοδα, αντί να κοιτάξει κι αυτός την πάρτη του.

Όσο γι’ αυτά που λένε κάποιοι περί… δυσφήμησης του αθλήματος, πολύ απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται και εξηγώ: Οι Αγγελόπουλοι κι ο Ολυμπιακός εν γένει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πήγαν έξω από τα αποδυτήρια αντίπαλης ομάδας, για να βρίσουν χυδαία κάποιο μέλος της, επίσης ποτέ δεν σηκώθηκαν να πετάξουν πενηντάρικα σε διαιτητή την ώρα που το παιχνίδι συνεχιζόταν κανονικά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ  η οποιαδήποτε τιμωρία, επιπλέον ποτέ δεν έκαναν χυδαίες αναρτήσεις σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας εμπρηστικό λόγο, ποτέ δεν μίλησαν στην μικτή ζώνη ονοματίζοντας άλλους ανθρώπους και βρίζοντας, ποτέ δεν άνοιξαν βεντέτα με οπαδούς άλλης ομάδας και δεν αγνόησαν παντελώς τις κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν, ΠΟΤΕ δεν έγιναν πρωτοσέλιδο σε ξένα μέσα για τα καμώματα τους, ούτε έγιναν αντικείμενο εμπαιγμού, όταν πήγαν να προσλάβουν προπονητή στα μέσα της σεζόν, ποτέ δεν άφησαν εσώρουχα στον πάγκο αντίπαλης ομάδας. Εκτός αν νομίζετε ότι υπάρχει κάποιος ξένος, που βλέποντας όλα αυτά, δεν τον πιάνει το στομάχι του από αηδία. Είπαμε, οι Αγγελόπουλοι πολλές φορές έχουν γίνει γραφικοί, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. Γι’ αυτό λοιπόν, όλοι εσείς οι… και καλά ”σταυροφόροι” του ελληνικού μπάσκετ,( που στην πραγματικότητα το μόνο σας πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός), που βγήκατε να πείτε ότι ο Ολυμπιακός δεν σέβεται το άθλημα, μετά την αποχώρηση από το Ο.Α.Κ.Α., επειδή βρήκε έναν τρόπο- έστω και ακραίο- να διεκδικήσει το δίκιο του, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα που προανέφερα κάνετε τουμπεκί, να ξέρετε ότι αυτά που λέτε έχουν απήχηση μόνο σε κάτι εθισμένους (με το ίνσταγκραμ φυσικά) και στους ακόλουθους τους.

Αυτά για την ώρα, αν και σίγουρα τα εξω-αγωνιστικά δεν πρέπει να επηρεάζουν τα αγωνιστικά σφάλματα, τα οποία φέτος είναι πολλά, αλλά θα αναφερθώ σε αυτά εκτενέστερα με νέο άρθρο….

 

Other Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΜΑΡΙΟΣ ΜΠΕΚΙΡΙ
THE REAL FLASH!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Leave a Reply