BUCKS: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από τον αποκλεισμό των Bucks. Τα Ελάφια δεν είχαν το σθένος να τελειώσουν τη σειρά και όταν οι Raptors πήρανε μπρος δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Η ομάδα του Γιάννη λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ του 2-2 και έτσι ήρθε ο αποκλεισμός. Που πάνε όμως από εδώ και μπρος ο Γιάννης και η παρέα του;

Το καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο. Middleton, Brogdon, Mirotic, Lopez είναι οι παίκτες που θα είναι ελεύθεροι την καλοκαιρινή περίοδο και αισθάνομαι πως θα είναι δύσκολο να τους ανανεώσει όλους. Οι πρώτοι δύο προέρχονται από χρονιές καριέρας και είναι λογικό να ζητήσουν αρκετά λεφτά. Οι δύο τελευταίοι πρόκειται να ζητήσουν επίσης μία γενναία αύξηση, ειδικά ο Lopez που έχει εξελιχτεί σε σημαντικό κομμάτι της ομάδας, αλλά θα είναι πιο εύκολο να ανανεώσουν. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να διατηρηθεί ο κορμός. Σίγουρα πολλοί θα θεωρήσουν πως αυτή η ομάδα άγγιξε το ταβάνι της. Εδώ θα διαφωνήσω. Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να πάει στους τελικούς. Το ταλέντο υπάρχει, ο ηγέτης υπάρχει και ο προπονητής υπάρχει. Θα χρειαστεί όμως παραπάνω εμπειρία και αυτό είναι το ζήτημα των μεταγραφών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο George Hill θα αποχωρήσει από την ομάδα. Άρα πρώτη προτεραιότητα θα είναι να υπάρξει μία προσθήκη που θα δώσει ποιότητα και εμπειρία. Αν πρέπει να πω προσωπική εκτίμηση, πιστεύω πως ο Derrick Rose θα είναι μία εξαιρετική επιλογή. Φθηνός, προέρχεται από μία χρονιά αναγέννησης και έχει ηγετικά χαρακτηριστικά που λείπουν από τον πάγκο των Bucks. Στην περίπτωση που ο Lopez αποχωρήσει, η ομάδα του Milwaukee θα πρέπει να επιμείνει στην λογική του ψηλού σουτέρ καθώς σε άλλη περίπτωση θα τεθεί ζήτημα αξιοποίησης του Γιάννη.

Ένα άλλο ζήτημα, αρκετά σημαντικό θα έλεγα, είναι η πλαισίωση του Γιάννη με έναν άλλο σταρ. Υπάρχουν πολλές φωνές που ζητούν οι Bucks να αφήσουν τους Brogdon και Middleton ώστε να αποκτήσουν τον καλύτερο point guard στη μεταγραφική περίοδο: τον Kemba Walker! Μπορούν τα Ελάφια να πετύχουν κάτι τέτοιο; Η φετινή τους πορεία τους δίνει πολλές πιθανότητες να τον αποκτήσουν. Αν κάνουν αυτή την κίνηση και κρατήσουν ένα μεγάλο μέρος του κορμού τους, με λίγη τύχη θα φτάσουν του χρόνου στους τελικούς.

Η αναφορά του Kemba δεν έγινε τυχαία. Τις προάλλες o Ryan Hollins χαρακτήρισε τον Γιάννη υπερτιμημένο και ότι δεν μπορεί να κλείσει παιχνίδια. Από όλο τον οχετό ήταν το μοναδικό στο οποίο συμφώνησα. Δεν είναι κακό αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Shaq. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αλλά τα σουτ τα έπαιρνε είτε ο Kobe είτε ο Horry. Τέτοιος παίκτης δεν είναι ο Γιάννης και αμφιβάλλω αν γίνει και ποτέ.

Ο Γιάννης πρέπει να βελτιωθεί. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και ειδικά στο σουτ. Πέρσι ο Γιάννης εκτελούσε από μέση απόσταση και με σουτ εκτός ισορροπίας. Φέτος αυτό δεν υπήρχε φαρέτρα του καθώς το παιχνίδι του περιορίστηκε στη ρακέτα και το transition ( σε ορισμένες φορές και στο τρίποντο). Θα πρέπει να τα συνδυάσει όλα αυτά του χρόνου. Τότε θα γίνει πραγματικά ασταμάτητος.

H χρονιά έκλεισε επιτυχημένα για την ομάδα του Γιάννη. Ήταν η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου και έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στους τελικούς. Μένει να δούμε αν αυτή η χρονιά ήταν απλά ένα πυροτέχνημα ή η αρχή μίας μεγάλης ομάδας.

Πηγή εικόνας: SLAM

Other Articles

EUROLEAGUEΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΛΑΤΕΛΛΗΣΜΠΑΣΚΕΤΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Leave a Reply